Cami inredning och Dsign

Skydda vintergröna växter

Skydda städsegröna (vintergröna) växter som står i full vårsol för att undvika tjältorka. Annars kan de lätt få missprydande "solbränna" eller till och med dö när vårsolen gassar på, speciellt de nyplanterade växterna är känsliga. Tjältorka uppkommer då vårsolen i kombination med tjäle i marken gör att speciellt städsegröna växter inte får tillräckligt med vatten och kan torka ut. Även regnfattiga vårar torkar ut snabbt vintergröna växter.
Det finns solskyddsväv att köpa eller du kan bygga en ställning av några starka bambukäppar och lägga på täckduk eller säckväv. Förankra ordentligt så det inte blåser bort.

Trädgårdsdesign och trädgårdsanläggning med Cami dSign

Gassande sol i februari - mars kan vara farligt för växter som står mot varma söder väggar.
De kan luras att tro att det är vår och börjar växa för tidigt, sedan tar frosten dem

Skydda växterna med solskyddsväv eller granris

Särskilt för unga plantor kan detta vara helt förödande, de frystorkar upp helt enkelt och blir bruna och fula, i värsta fall dör de helt! Därför bör man skydda sådana växter med en vinterskyddsväv så fort solen börjar värma i februari. Detta skydd bör man ha de tre - fyra första vintrarna, alltså tills plantorna har utvecklat djupare rötter som når under tjälen.

Växter som är extra känsliga för uttorkning på vårvintern är t.ex. unga plantor av ädelgranar,(Abies), buxbom (Buxus), enar (Juniperus), mahonia (Mahonia), blågran (Picea glauca), douglasgran (Pseudotsuga menziesii), rododendron (Rhododendron), bambu växter, idegranar (Taxus), tujor (Thuja) och hemlocksgranar (Tsuga). Men det skadar inte att skydda alla de andra unga vintergröna växterna också, om de sticker ovanför snön!

Trädgårdsdesign och trädgårdsanläggning med Cami dSign

Lökväxten Snödroppar är bevis på första vårtecken

Trädgårdsdesign med Cami dSign

Tänker du göra om i trädgården eller kanske anlägga en ny planteringsyta i vår?
Planera och förbered dig inför våren genom att kontakta oss redan nu. Vi blir snabbt fullbokade när de första varma vårdagarna kommer med solsken och vårblomning.

Vi erbjuder skräddarsydd planering och personlig rådgivning för just er trädgård och era behov. Ni får nya idéer, konkreta råd, skissförslag, planteringshjälp mm. Vår målsättning är att förverkliga er blivande drömträdgård så att den blir praktisk, vacker och lättskött.

Hur kan vi hjälpa er? Läs om Cami Inredning&dSigns olika tjänster inom trädgårdsdesign här

Trädgårdsdesign och trädgårdsanläggning med Cami dSign

Cami Inredning&dSign 073-0948396 info@camidsign.se
.