Cami inredning och Dsign

Personlig kontorsmiljö

Kontor för yrkesdykare som har havet som sin arbetsplats

Att få inreda ett annorlunda kontor för en företagare som har ett speciellt arbete som yrkesdykare var både spännande och roligt. Representativt kontor med maritim miljö och dykning som tema gav inspiration till att inreda med en hel del personliga detaljer inom området. - Jag vill helst sitta i en engelsk örlogskajuta då jag jobbar med rapporter var dykarens önskemål.

Inspirationsbild fartyg Inspirationsbild fartyg

Inspirationsbild örlogskajuta

Inspirationsbilder för inredningsprojektet

Bättre trivsel i personligt kontor

Här gällde det att börja från ett vanligt vitt rum till att skapa en känsla av engelsk örlogskajuta. Mahogny och mässing var givna färgval till färgsättningen och en havsblå tapet från Trischia Guild fick mig att ta ett beslut för den färgen som kontrastfärg.

Tapeten fick dela väggen med panel som betsades till mahogny finnish. För att få den rätta färgen blandades 3 olika betsfärger innan vi var nöjda. Att lägga in en heltäckningsmatta i rummet är ju inte riktigt marint, men här var det viktigare för kunden att golvet skulle vara varmt och ge en mjuk känsla. Den blåa mattan fick symbolisera havet

- Att jobba utomhus i ur och skur och bära tung dykarutrustning kräver ett kontorsrum som ger en varm och ombonad känsla. Att få omge sig med saker som är personliga och som jag gillar förbättrar trivseln på kontoret, säger Jens på Grans Yrkesdyk.

Inredning av ett personligt kontor

Med nya möbler ville vi inreda en arbetsplats som är ergonomisk och funktionell. Engelsk inspirerande kontorsmöbler och taklampa har vi hittat på auktioner. Datatillbehör och kontorsmaterial är undan gömda bakom försluten förvaring. Varje sak har sin plats och det är ordning och reda som skapar en trevlig arbetsmiljö.

Inredning av ett personligt kontor

Väggdekorationer så som hytt ventil med insatt spegel, tavla med kajmiljö vid slottet på 1740- talet och en oljemålning med känsla av skatter i en havsgrotta tillhör Jens privata samlingar. Så är även en bordsklocka som är en kopia av en dykarhjälm. - Äntligen får dessa saker komma fram i en rätt miljö, säger Jens.

Inredning av ett personligt kontor

Inredning av ett personligt kontor

Som inredare har detta uppdrag varit väldigt roligt då vi har fått inreda ett kontor som identifierar både verksamhet och ägare. Vi har haft ett bra samarbete där även kunden har varit delaktig i projektet. Förutom hans hjälp med renoveringen har vi fått höra många intressanta dyk historier

Vi är jättenöjda med Cami Inredning&dSigns inredningsarbete! Camilla har verkligen fångat upp företagets profil och förhöjt både arbetsmiljön och kundkänslan. Med färg och form och detaljer har hon skapat en helhet som är både personlig och funktionell anpassad enligt våra behov. Inredningen och layouten av rummet har effektiviserat och förbättrat kontorsarbetet med bland annat bra förvaring och ergonomiska möbler.

Jens Gran
Yrkesdykare

Grans Yrkesdyk

Inredningstips för bättre trivsel i arbetsrum

-Personliga arbetsplatser skapar bättre trivsel. Anställda på kontor som får medverka vid utformningen av sin egen arbetsmiljö trivs bättre och är mer motiverade och effektiva på jobbet, visar en engelsk undersökning.

- Kombinera raka och hårda ytor med mjuka och runda, så skapas förutsättningar för både aktivitet och samlad koncentration.

- Satsa på ergonomiska möbler och tillbehör, det lönar sig i längden. Ergonomi behandlar samspelet människa-teknik-organisation i syfte att optimera hälsa och välbefinnande samt prestanda vid utformning av produkter och system.

- Bra belysning som betyder bra synergonomi och innefattar bl.a allmänbelysning, skrivbordsbelysning, bildskärmsmiljö mm.
Bra synergonomi vid datorarbete är viktigare än vi tidigare trott. Värk i nacke och axlar kan nämligen bero på att ögat får anstränga sig för att fokusera suddiga bokstäver på bildskärmen. Då spänns också musklerna i nacke och axlar automatiskt.

- Växter är viktiga som inredning för kontorsmiljö. Förutom att de höjer upp trivselnivån så renar vissa sorter inomhusluften samtidigt som de höjer luftfuktigheten.

Cami Inredning&dSign 073-0948396 info@camidsign.se
.