Cami inredning och Dsign

Höstarbete i trädgården

Trädgårdsdesign och trädgårdsanläggning med Cami dSign

Gräsmatta

Det är viktigt att höstgödsla gräsmattan för att öka motståndskraften mot sjukdomar och för att bidra till en bättre övervintring och en tidigare vårgrönska. Lite höstlöv på gräsmattan är ingen fara, men stora mängder löv kan lägga sig som kompakta "kakor" och kväva gräset.

Barrväxter och vintergröna växter

Förebygg mot tjältorka (bruna barr/löv) genom att vattna rikligt i september. Att lägga ut droppslang underlättar bevattningen avsevärt när det gäller häckar. Marktäckning med täckbark är bra för den hämmar ogräs, bevarar fukt och isolerar vid temperatursvängningar.

Plantering av växter

September är en bra planteringsmånad för värmen dröjer sig kvar i jorden, samtidigt som luften är fuktmättad och dagarna är ofta klara och vackra. En perfekt tid för att anlägga rabatter och plantera perenner, buskar och träd. Du kan plantera till långt in på hösten, till oktober/november. Vissa växter som rosor, tulpanlökar och barrotade häckplantor planteras ända fram till att tjälen går i jorden.

Trädgårdsdesign och trädgårdsanläggning med Cami dSign

Beskärning av plommon- och körsbärsträd

Körsbär och plommon träd behöver inte samma beskärning som äppelträd, men en lättare beskärning för att släppa in ljus och luft i trädkronan är bra för nästa års fruktsättning. Plommon och körsbärsträd får INTE beskäras på våren. Det är viktigt med beskärningsteknik samt rätt verktyg och rengöring för att förebygga svamp-och mögelsjukdomar.

Plocka fallfrukt och städa gångar

Det är dags att plocka upp fallfrukten. Svampsjukdomar som skorv och fruktmögel trivs i den kvarliggande frukten och sprider sjukdomar.
Kratta/sopa och håll rent på alla sten- och grusgångar från höstlöv och barr. Om de inte tas bort förmultnar det till jord, och det blir en utmärkt grogrund för ogräset att växa

Kupa rosorna

Rosornas rötter är känsliga för kyla. Genom att kupa upp jord över rosbusken skyddar du rotsystemet och minskar risken för att rosen ska frysa bort under vintern.

Plantera lökväxter

Plantera vårlökarna nu på hösten för att få en härlig blomning från tidig vår ända till juni/juli. Det finns mängder av färger och sorter att välja emellan och även rådjurssäkra lökväxter.

Trädgårdsdesign och trädgårdsanläggning med Cami dSign

Önskar du en vacker och lättskött trädgård?

Låt oss hjälpa er att förverkliga er drömträdgård. Vi eftersträvar alltid att olika delar i designen ska komma till sin rätt när det gäller växter såväl som möbler, belysning, markbeläggning och övrig material. Vi är medlem i Svenska Trädgårdsdesigners och är kvalitetssäkrad enligt deras normer. Mer info om Cami dSigns tjänster hittar du här

Cami Inredning&dSign 073-0948396 info@camidsign.se
.